Boveda 62% Humidor torba - 8g
Boveda 62% Humidor torba - 8g
Boveda je edinstven način vzdrževanja stalne vlažnosti v zaprti posodi. V vrečki je posebna sol, ki lahko vzdržuje 62-odstotno vlažnost. Več
Koda izdelka: 850661003403 Teža: 0.008 kgDobava in plačilo
Boveda je edinstven način vzdrževanja stalne vlažnosti v zaprti posodi. V vrečki je posebna sol, ki lahko vzdržuje 62-odstotno vlažnost. Več
Koda izdelka: 850661003403 Teža: 0.008 kgDobava in plačilo
Boveda 62 % je mešanica kalijevega citrata in acetata. Ko je vlažnost okolja višja, črpa vodo. Ko je vlažnost okolja nižja, se voda sprosti. Ohišje je iz edinstvenega materiala, ki deluje podobno kot reverzna osmoza. Lahko sprejema in izloča molekule vode, pri čemer sol ostane v njej, nečistoče pa zunaj. Tako lahko izdelki Boveda odlično zadržujejo in dvosmerno uravnavajo stalno vlažnost v zaprti posodi.
Ta vrečka Boveda 62 % 8 g zagotavlja optimalno stalno vlažnost 62 % za približno 30 gramov dobro posušenih zelišč v zaprti posodi za 3 do 4 mesece. Pred uporabo odstranite le plastični ovoj, vrečko položite v posodo z zelišči in jo čim tesneje zaprite. Pozor, spletna stran Boveda ni namenjena sušenju vlažnih in nezrelih zelišč.
Prednosti dvosmernega nadzora vlage s Boveda 62% 8g
- ohranja optimalno vlažnost v zaprti posodi v obe smeri
- odpravlja tveganje pretiranega sušenja in izgube teže posušenih zelišč
- Ščiti zelišča pred visoko vlažnostjo in glivicami ali boleznimi
- ohranja največ rastlinskih snovi v zelišču, npr. eteričnih olj, terpenov ali kanabinoidov
- idealna vlažnost spodbuja ohranjanje optimalne strukture
- preprečuje poškodbe pomembnih rastlinskih sestavin, kot so trihome
- enostaven za uporabo
- vsebuje kalijev citrat in acetatno gojišče FDA za živila
Boveda izdelke je enostavno uporabljati. Preprosto odstranite zaščitno plastično folijo, vrečko vstavite v posodo in jo zaprite. Ko se vrečka izprazni, se vsebina gela strdi. Preprosto ga zamenjajte z novim.
Trajnost vrečk Boveda je odvisna od več dejavnikov. Življenjska doba se skrajša predvsem, če zelišča niso pravilno posušena, bodisi premalo bodisi preveč. Trajnost se zmanjša tudi, če posodo pogosto odpiramo in s tem porušimo optimalno mikroklimo.